KORRÓZIÓVÉDELEM, HOMOKSZÓRÁS, TŰZVÉDELMI BEVONATOK, IPARI FESTÉS

Rólunk

A Korro Tech Kft. 2017 ben alakult, több évnyi külföldön szerzett korrózióvédelemben eltöltött idő után. Szerettük volna tapasztalatainkat, tudásunkat az itthoni piacon is kamatoztatni, másrészről pedig gépészmérnökként tudva a helyes korrózióvédelmi eljárások lehetőségeit, azok előnyeit, szeretnénk megóvni járműveinket, acélszerkezeteinket épségét. Telephelyünket megközelíthetőség, helyigény és szolgáltatás szempontjai alapján kerestük. Így esett a választás a kimlei telephelynek, ahol közel 400nm-en alakítottuk ki üzemünket, aminek 150nm-es szóróhelyisége az egyik legnagyobb a környéken. A fennmaradó közel 350nm-en készítjük különböző bevonatrendszereinket, készítjük elő a kezelendő felületeket. Mivel a minőség és megbízhatóság nélkülözhetetlen tényezői a piacképességnek, csak kiváló anyagokkal illetve tapasztalt kollégákkal garantáljuk a megrendelt szolgáltatások kiemelkedő minőségét! Technológiáinkat és szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük a piaci elvárásoknak megfelelően. Megrendelőink között megtalálhatóak nagy célgép építő és mezőgazdasági alkatrészgyártó cégek, csarnok és más szerkezetépítő cégek, lakatosipari és autószerelő vállalkozások, restaurátorok és magánemberek is.
TechnológiáinkKapcsolat

MIÉRT VÁLASSZON MINKET?

  1. Rugalmasság
  • Elsődlegesen a megoldásokat keressük nem a problémákat.
  1. Minőség
  • Kizárólag minőségi alapanyagokkal és szakemberekkel érjük el a kiváló minőséget.
  1. Gyakorlott és szakértő csapat
  • Szakmailag képzett, motivált csapatunk minden feladatban a megoldást keresi.
  1. Széleskörű szolgáltatások
  • Többféle felület előkészítő eljárástól a kész festett felületig nyújtunk megoldásokat.
  1. Legjobb Ár – Érték arány
  • Mindig a megrendelőink igényeit szem előtt tartva határozzuk meg a használatos technológiát.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Acélszerkezetek homok és szemcseszórása, alapozása

A homokszórás más tisztító eljárásokkal szemben nemcsak eltávolítja az adott felületről a különböző szennyeződéseket, anyag-, és festék maradványokat, hanem a felső réteg eltávolításával kis mértékben érdesíti a felületet. Az eljárás alkalmazható rusztikus felületek létrehozására, és a felülettől függően, festékek és graffitik eltávolításra is.

Kerítések, korlátok felületkezelése

Akár új készítésű, akár régi a kerítés, mindegyiknek szüksége van korrózióvédelmi kezelésre. A leghatásosabb módszer, ha homokszórás mellett még cirkóniumozással előkészítjük a felületet, majd ezt követően alapozzuk és végül egy fedőréteggel látjuk el, így biztosítva a hosszú távú védelmet. Másik hatásos módszer a horgányzást követő homokszórás és az ezt követő festés.

Konténerek külső-belső felülettisztítása, festése

A szállítmányozásban és az iparban különböző tartálytípusokat használnak a legkülönbözőbb anyagokhoz. Ezek szakszerű tisztításához megfelelő megoldásokat nyújtunk.

Kocsik, motorkerékpárok tisztítása, fényezése

Veterán és egyéb személykocsik karosszériájának festését csak úgy lehet teljesen vagy akár részlegesen eltávolítani, ha azt a hozzá illő technológiával (szórással) eltávolítjuk az elemekről. Itt alkalmazhatunk homokszórást, üveggyöngyözést vagy korund szórást is, attól függően, hogy a kocsi alvázát vagy karosszériáját kezeljük. A fényezést egy 35nm-es fényező kabinban végezzük, ahol a legjobb minőségű festékek használatával és 30 éves szakmai tapasztal rendelkező kollégánk biztosítja a kiváló minőséget.

Mezőgazdasági gépek alkatrészeinek szórása, felújítása, festése

A korróziós folyamatokkal szemben hatékony védelmet nyújtanak a festékek. A festékek megakadályozzák, hogy a fém felülete érintkezzen a nedvességgel és az oxigénnel, így akadályozzák meg a korróziós folyamatok megindulását. Megóvják a felület állagát, stabilitását, és új színt és esztétikai megjelenést adnak.

Tehergépjárművek felépítményeinek felületkezelése

Gépek, berendezések felújítási és karbantartási feladatainál a kívánt eredmény függvényében a felülettisztítástól egészen a fémtisztasági (festék eltávolítás) szint elérése lehetséges. Felületi hibák javítása az általunk használt technológiák megfelelő kombinációival.

Személygépkocsik alkatrészeinek kezelése

Személygépkocsik, motorkerékpárok felületének tisztítása, alapozása. Elsődleges szempont, hogy az igénybevett alkatrészeket hosszú időn keresztül megóvjuk az időjárás viszontagságainak, a téli só szórás okozta korróziótól, mechanikus sérüléseket csökkentsük vagy akár teljesen el is tüntessük. Régi karosszéria elemek szemcseszórása restaurálás előtt segít a megfelelő felület kialakításában a festék jobb tapadása érdekében.

Géptestek szemcseszórása, alapozása

A leghatékonyabb felület előkészítési módszer bevonatkészítés esetén (pl. festés, porszórás), mivel kellő hatékonysággal távolítja el a felületre tapadt szennyeződéseket, régi bevonatokat (festék, horgany), rozsdát, revét; ezen felül biztosítható vele az új bevonatok megfelelő tapadásához szükséges felületi érdesség is.

Gépipari alkatrészek szemcseszórása, homokszórása

Gépiparban felhasznált akár egyedi akár szériában gyártott alkatrészeknek időnként szükséges lehet a finom élek sorjázására, revétlenítésére, a felületek homogenizálására, ahol más technológiák (pl.koptatás) nem alkalmazhatóak. A finom szemcseméret, a kíméletes szórás biztosítja, az alkatrészek biztos és jó minőségű további felhasználását.

MUNKÁINK

ÖMV csövek szemcseszórása, festése
Rácsos tartó szemcseszórása, festése. TOYOTA szalon
Mosonacel Kft. géptestek alapozása szemcseszórása
ÖMV tűzálló bevonat
Motech nuklealkaloda szorása, festése

Kérdése van? Hívjon minket!

+ 36 20 221 0850

+ 36 20 221 0850

Kérdése van?
Hívjon minket!

TECHNOLÓGIA

Homokszórás

A homokszórás technológiája szinte a legrégebbi szemcseszórásos felülettisztítási eljárások egyike. A technológia megjelenése nagyban felgyorsította a különböző felületek tisztításának megoldását. Egy nagyteljesítményű kompresszor által biztosított levegőmennyiség, 2-6 bar-on juttatja a homokot a tartályból a szórótömlőn át a felületre. A felület koptatásával érjük el a különböző tisztasági fokozatokat (Sa1 – Sa3) kvarchomok segítségével. Kiválóan alkalmas festék, rozsda és más felületi szennyeződés eltávolítására. Szinte bármilyen felületen alkalmazható, kivéve az érzékeny illetve érdesítést nem igénylő felületeken. A homokszórás a legelterjedtebb technológia a fémtiszta felület létrehozására a legjobb ár – érték arány miatt, ahol ez alkalmazható.

Szemcseszórás

A megmunkálandó felületekre nagy nyomással juttatjuk a szóróanyagot, ami a homokkal ellentétben egy keményebb élesebb illetve állagában eltérő szóróanyag, ami lehet acélszemce, korrund illetve aluminium-szilikát. A szemcseszórt felület fémtiszta. Hatékony eljárás a még kezeletlen nyers felületek megmunkálására, hiszen a szóróanyag keménységéből kifolyólag kiváló érdesítő hatása van. Az optimálisan érdes felület nyújtja festés céljára a legjobb alapot. Így lesz a festék tapadása a legmegfelelőbb.

Üveggyöngyözés

Az üveggyöngyözési technológia lényege, hogy apró üveggyöngyökkel szórjuk meg a felületet, így felület a polírozáshoz képest lágyabb, selymesebb fényű felületet ad, ezen kívül a tartósságát is jelentősen növeli. Fő alkalmazási területek az alumínium, réz és rozsdamentes anyagok. Leginkább szelepfedelek, motor blokkok, felnik, réz dísztárgyaknál használatos eljárás.

Ipari festés

Az ipari festékek a megfelelő előkészítés után egy nagyon tartós és a korrózióval szemben nagyon ellenálló bevonat. Festékpalettánk széleskörű és első osztályú, melyek között az egy komponensű festéktől a kétkomponensű festékeken át egészen az epoxi és cink alapú festékig minden felhasználási területre (C1 -C5 környezeti osztály) tudunk kiváló minőségű festéket biztosítani. Ezeket a festékeket különböző technológiákkal vihetjük fel a kezelendő felületre. Vannak esetek, amikor csak ecsetes vagy hengeres megoldást alkalmazunk, de leginkább a szórásos eljárásokat, mint például az airless vagy az airmix technológiát alkalmazzuk.

Cirkónium alapú eljárás

Az előkezelési eljárás korrózióvédelmi hatékonysága hasonló a cink foszfát eljáráséhoz, de e technológia során sokkal kevesebb a környezet terhelése a kevés salakanyag miatt. Mivel az eljárás szobahőmérsékleten történik, így kezelés során nincs vetemedés és vékony keresztmetszetű anyagok is kezelhetők.

Festék lemarás

Nehezen hozzáférhető helyeken vagy ahol a homokszórást nem tudjuk alkalmazni a régi festék eltávolítására ott használjuk a festéklemaró szert vagy festéklemaró pasztát. Felhasználási területük: poliészter por- és levegőn száradó festékek, 1-2K, KTL-bevonatok, acél, alumínium, horgany, színesfém, fa, ásvány, vegyszerálló műanyag alapanyagok.

ELÉRHETŐSÉG

Székhely: 9181 Kimle, Kossuth Lajos u. hrsz 029/28.

+ 36 30 656 2110

info@korrotech.com

Adószám: 26193245-2-08

Cégjegyzékszám: 08-09-029560

Cégbíróság: Győri Törvényszék Cégbírósága

KÜLDJÖN ÜZENETET!

Várja minden kedves régi és új ügyfeleit a KorroTech csapata!!!

KÜLDÉS